Язовир Душанци и Еленска базилика

30Май8:0017:00Язовир Душанци и Еленска базиликаЗа начинаещи

Детайли

Язовир Душанци се намира на 90 км от София в пространството между  Стара планина и Средна гора. По дължина се нарежда  сред най-големите в България-цели 12 км. До късна пролет може да се любуваме от каяците на  заснежените върхове на Стара планина. Множеството вековни дървета по брега осигуряват жадуваната дебела сянка и прохлада през горещите дни . Естествено ще се опитаме да направим обиколка на целия язовир с лодките с кратки почивки на брега. След каяк излета следва малко пешеходен туризъм и посещение на Еленска базилика.  Храмът е включен в списъка на ЮНЕСКО за защитени обекти . Следващата спирка е  водопад “Пеперудата” или известен с другото си име Антоновски водопад се намира между Антон  и Клисура. Леденостудената вода на водопада пада от 18 метра.
Инструктор: Моника Арнаудова
Цена: 60 лв./човек. за цял ден Цената включва: - каяци и пълна каяк екипировка (спасителна жилетка, гребло, шприцка); - най-усмихнатите каяк инструктори; - каяк обучение Препоръчваме личен транспорт! Ако нямате собствен транспорт може да се свърже с нас. Едноместни каяци само за хора с опит при предварителна заявка - цена 70 лв Допускат се и хора с лична каяк екипировка, ще се радваме да гребем заедно.
Цената не включва: Храна, напитки и други лични разходи.
Какво ви е необходимо за каяка: Спортно облекло Ветроустойчиво яке Водни обувки или сандали шапка ,слънчеви очила,слънцезащитен крем Вода и храна за деня
  Не забравяйте: Доброто настроение и фотоапаратите След като си резервирате място ще получите списък с необходимото и точна локация на мястото на срещатат ни.

Време

(неделя) 8:00 - 17:00