Остров Лефкада и остров Меганиси

24Май6:00Остров Лефкада и остров Меганиси4 места с личен транспорт

Детайли

5 дни с каяци около Лефкада.  Мега щурото морско приключение ви очаква.
Подходящо за хора без опит
Ниво на трудност – лесно

    Пещерата на Меганиси, Лефкада
Йонийските острови на Гърция са особено привлекателна дестинация за туризъм. Лефкада е една от звездите на подобна авантюра. Незабравими плажове, места за забавления и релакс.

Групата е предвидена  за хора без никакъв опит.

Освен около бреговете на Лефкада ще гребем с каяците и до съседните острови.  Ще направим и тур по местните таверни. Очакват ви диви плажове, кристално чисти води, весела компания и много морски забавления. По време на каякинг преходите ще спираме на страхотни диви плажове за гмуркане, шнорхелинг, почивка и скокове от скалите. Забавата е гарантирана!

ПРОГРАМА НАЧИНАЕЩИ:
ПЪРВИ ДЕН: ранно потегляне от София в 6.00 часа сутринта. Пристигаме след обяд на нашия къмпинг на брега на морето с всички удобства за вашето пребиваване. Нощувките са на палатка. За тези от вас, които не разполагат със собствено къмпинг оборудване ние ще се погрижим. Можем да организираме и хотелско настаняване срещу допълнително заплащане. След като разположим лагера ще си починем от пътуването. Привечер ще направим едно гребане, в което да ви запознаем със спецификата на каяка.

ВТОРИ ДЕН: до остров Меганиси и пясъчните му плажове. Целия ден сме го предвидили да щурмуваме близките острови и диви плажове. Гребането за деня е около 4 ч. с почивки за плаж и отмора. Късния следобед ще посетим Водопадите в Нидри една от местните забележителности. Вечерта ще си направим “гръцка вечер” в някоя от крайбрежните таверни.

ТРЕТИ ДЕН: през този ден сме решили да ви заведем до водните пещери и да влезем с каяците вътре. Ако не сте плували и гребали в пещера, то сега ще имате тази възможност. На връщане от пещерите ще посетим пак няколко диви плажа, до които се стига само по вода. Вечерта програмата е свободна!

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: ден за плажове и сънсет гребане. В този ден сме предвидили посещение на едни от най-красивите плажове на острова –  Порто Кацики и Егремни. След плажуването привечер, отново ще погребем в близост до нашия кемп.

ПЕТИ ДЕН: обратно към България. Преди отпътуване ще се отбием до столицата за кафе и сладолед , покупка на сувенири.

 

Цена 500лв

В цената влиза:

  • каяк екипировка
  • обучение по каяк
  • застраховка
  • каяк инструктор
  •  транспорт София -Лефкда – София
  • трансфери на острова

⚠В цената НЕ влизат:

  • настаняване на къмпинг – 10 /12 евро на вечер, заплащат се на място
  • Хотелско настаняване според цените за сезона
  • Наем на палатка и шалте 10лв за целия период

Местата в организирания транспорт са ограничени !

⚠Нашите гидове са сертифицирани към Българската федерация по каяк и British canoe association!

Пътуването се осъществява при 10 записани участника.

Време

(сряда) 6:00

Назад към всички събития

Календар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *