Бреговете на Пелион и залива на Аргонавтите - За начинаещи

03Юли(Юли 3)4:0007(Юли 7)22:00Бреговете на Пелион и залива на Аргонавтите - За начинаещи 3 места

пелион с каяци

Детайли

Каяк в Гърция край береговете на Пелион. Заповядайте с нас да се потопим в древни митове и легенди и да откриваме непознати места.

Пелион – планина на митове, кентаври и невероятни гледки.

Според древногръцките легенди, дванадесетте богове лятно време слизали от Олимп, за да отдъхнат сред зеленината и прохлада на планината Пелион, да се изкъпят в кристалните като сълза извори, които бликат от много места, да надникнат по-близо към лазурното море през девствените гори . На много места скалите рязко се спускат към морето, като образуват уютни заливчета, достъпни само по вода. За гмуркачите е рай и може да изкарате часове наред в изследване на морския свят. Бреговата ивица редува фини пясъчни плажове и едри средиземноморски камъни. Закътаните плажчета са в изобилие и ти дават уединение далеч от тълпите.

Волос – градът на аргонавтите

Волос съчетава цялото очарование на морето с мистичната красота на планината на кентаврите. Сред най-посещаваните и красиви градове в Гърция. Богатството на региона и пъстрата му история са оставили своя отпечатък върху архитектурата му.

Определено си заслужава да бъде видян.

Подходящо за хора без опит деца над 10г

Ниво на трудност – лесно

Продължителност – 5 дни

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН

Ранно пътуване София – Волос , настаняване в уютен къмпинг на брега на морето. След кратка кафе пауза и отдих след пътуването се събираме за инструктаж и разпределение по лодките . Нашите опитни инструктори ще ви проведат обучение по каяк на брега и след това на вода. Вечерта програмата е свободна, вечеря в в къмпинга или близкото селце.

ВТОРИ ДЕН

Ставаме , закуска , тонизираща загрявка и поемаме към днешното приключение. Маршрута за гребане е съобразен за начинаещи и ще се определи от прогнозата за деня. На всеки 1ч имате излизане за почивка ,така че да направим вашето изживяване приятно. Едни ще събират тен , други може да се гмуркат . След каяк тура за деня ще уплътним времето с разходка до Волос. Разглеждане на крайбрежната и хапване в традиционна “ципурадика”или както си го знаем – Таверна.

ТРЕТИ ДЕН Отново се отдаваме на каякинг и плажове . Ще експлорваме непознатите брегове на островите Alatas и Pithos и ще се любуваме на спокойствието и уникалните плажчета на които ще акостираме. Вечета програмата е свободна.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – гребане край къмпинга, и плаж  плаж като за последно. 

ПЕТИ ДЕН Събираме багажа и потегляме към родината.

ЦЕНА: 400лв

Цената включва :

  • Цялостна организация на събитието
  • Каяк екипировка
  • Застраховка
  • Лицензирани гидове
  • Транспорт
Цената не включва:
  • Къмпинг такса 10 -12 евро на вечер
  • Палатка и шалте 10 лв за целия период
  • Лични разходи, вход за музеи

За да се запишете за тази програма, е необходимо да попълните формата за резервация на този адрес: https://epictours.bg/programs/kayaking-pelion-greece-five-days/book.

Или се свържете с нас на 0894 922 014

Време

3 (сряда) 4:00 - 7 (неделя) 22:00(GMT-11:00)

Назад към всички събития

Календар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *