С каяк на остров Закинтос

10Юни(Юни 10)4:0016(Юни 16)22:00С каяк на остров Закинтос4 МЕСТА

kayak Zakyntos

Детайли

Каяк екскурзия до остров Закинтос е не просто пътешествие до място с отличителен яркосин цвят на морето, уникални плажове (като най-известният е Navagio Beach), смайващи водни пещери и скални варовикови арки. Закинтос е мястото, което ще омагьоса сърцето ви и ще разпали страст към морските каяк приключения. Закинтос е третият по големина от Йонийските острови, разположен до западния бряг на Пелопонес. Той е един от най-впечатляващите и световноизвестни гръцки острови. Освен с невероятната си природа, Закинтос е известен и с това че е дом на костенурките Caretta Caretta, които снасят яйцата си в залива Лаганас.

Не е нужно да прекосите океана, за да намерите красотата на тропиците. Заповядайте с нас в съседна Гърция. Подарете си една активна почивка, като ще разгледаме красотите на острова по море и суша.

Програма

ДЕН 1 София – Килини – Закинтос 

Много ранно тръгване от София (4:00 ч) в посока пристанището Килини, от където ще хванем ферибота за остров Закинтос. След като вече сме се прехвърлили се отправяме към нашия къмпинг (около 30-40 минути трансфер до къмпинга), за да се настаним точно на брега на морето с басейн и коктейл бар.

Вечерта е свободно време за отмора.

 

ДЕН 2 Каякинг

Групата се събира за брифинг и и инструктаж за безопасност. Разпределение по каяците и обучение от нашите опитни водачи. Целият ден е предвиден да го прекараме с каяците, местейки се от плаж на плаж.

Вечерта е свободна програма. В близкото село има безброй таверни, които ще ви предложат местни специалитети. А за баровете на крайбрежието се носят легенди.

 

ДЕН 3  Каякинг

Брифинг за предстоящия ден. Днес ще приключим в ранния следобед и ще имаме време за разходка на брега, а който иска може да си почива край басейна. Следобед ще организираме посещение на столицата на острова и центъра за костенурки.

Натоварваме каяците за следващия ден на ремаркето. Вечерта отново я оставяме за гръцко гурме и студени напитки с бриз на море.

 

Ден 4 Сините Пещери 

Ранно ставане, хапване и кафенце и се отваряме към сините пещери. След два дни гребане вече сме уверени, че сте готови да ви заведем на това приказно място. Освен че ще гребем, най-смелите от вас ще имат възможност за шнорхелинг в пещерите. Ще достигнем с каяците до нос Скинари.

След като излезем от гребането се отправяме за сладолед и красиви гледки от високо – залез и поглед към Навагио.

 

ДЕН 5  Каякинг до Дафни 

Плаж Дaфни e един oт по-изοлираните нa Закинтоc. Плaжът e защитен като чacт от Hациοналния Moрски Пaрκ, слeд зaлез cлънце дoстъпът до плажа e зaбранен, с цел да нe cе безпοкoят κостeнyрkите.

 

ДЕН 6  Каякинг до  острова на костенурките 

През този ден ще стартираме рано, за да изпреварим всички туристи с моторни лодки. Заливът Лаганас на остров Закинтос, известен още като Заливът на костенурките, през 1999 година е превърнат в Национален морски парк. Тук освен костенурки живеят делфини, тюлени-монаси и различни видове водолюбиви птици. Само на 4 км от брега и самия остров. С невероятна пясъчна коса, където гнездят костенурките и скални отвеси с морски пещери този остров е един малък рай. Разбира се ще направим обзорна обиколка на островчето и се връщаме към точката на влизане. Ще имате време и за кратка разходка на брега или да поплувате с шнорхелите.

 

Ден 7 – връщане към България 

Ориентировачно прибиране около 22:00 – 23:00 (в зависимост от трафика)

 

Всяка наша програма има за цел да създаде невероятно преживяване за нашите участници, а за да гарантираме вашата сигурност работим само с лицензирани каяк гидове!

ЦЕНА 790 лв за ранни записвания до 1.04

след тази дата 990лв

Цената включва:

  • Каяци и каяк екипировка
  • Лицензирани каяк водачи
  • Транспорт до острова и трансфери
  • Застраховка с покритие 5000 евро
  • Фериботни такси
  • Пътни такси

Цената НЕ включва

  • настаняване в къмпинг 6 нощувки
  • настаняване в хотел
  • храна и лични разходи

 

 

 

За да се запишете за участие, моля попълнете формата за резервация тук:

https://epictours.bg/programs/kayaking-zakynthos/book

 

⚠Нашите гидове са сертифицирани към Българската федерация по каяк и British canoe association!

 

Програмата се осъществява от “ЕПИК ТУРС ЕООД”, лицензиран туроператор РК-01-8211
За всякакви въпроси 0894 922014

Време

10 (Понеделник) 4:00 - 16 (неделя) 22:00(GMT-11:00)

Назад към всички събития

Календар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *