В Родопите с каяк – яз. Студен кладенец

20190707_124011
настаняване-палатки 2 дни Дата: 2021-07-23
Студен Кладенец България Ниво: Начинаещи

Язовир, създаден в скално дефиле на река Арда, с отвесни скали, стръмни брегове с оскъдна растителност и намиращите се в съседство планински ридове. Разположен е в Източните Родопи между град Кърджали и село Студен кладенец.
На територията на Студен кладенец са установени 219 вида птици, от които 59 са включени в Червената книга на България. До сега 14% от територията на Студен Кладенец е поставена под законова защита като резерват и три защитени местности. Резерват “Вълчи Дол” е обявен през 1980 г. за опазване на колонията белоглави лешояди, както и на други редки и застрашени видове птици, характерни за Източните Родопи

Цената включва

Каяк екипировка
Обучение по каяк
Застраховка
Каяк водач
Палатка и постелка

Цената не включва

хотелско настаняване

 Нашите Гидове са сертифицирани към Българска федерация по каяк и British canoe association! 
Подходящо за деца -ДА над 10г

Ден 1:

Тръгваме от МЕТРО – Цариградско шосе в 06:00 часа. (Има автобусна спирка и метро станция.)
Към 10:00 ч. пристигаме на язовир Студен кладенец.
Всички участници ще бъдат инструктирани и разпределени по лодките.
В 10:30 часа влизаме във водата. Целия ден ще имате възможност да усъвършенствате каяк техниката под наблюдението на нашите водачи.
Винаги се стараем нашите участници да бъдат учени да гребат правилно, което ще направи гребането още по-приятно.
До залез слънце ще имаме възможност да се насладим на прекрасната природа, която ни заобикаля. Непристъпните чукари се обитават от различни редки и защитени от закона птици – лешояди, орли, соколи и др. При залива при село Калоянци също е един от по-големите острови в язовира, до който може да се достигне с лодка. Преди около 30 години на острова са заселени муфлони. Често до него плуват сърни, идващи от Ловното стопанство “Студен кладенец”.
Нощувката ще е или на палатки или в къща за гости, където ни очаква най-вкусният родопски пататник и прясна риба, а вечерта край камината е подходящо за митове и легенди за Родопа планина с питие в ръка.


Ден 2:

Събуждаме се и в 08:30 часа ни очаква вкусната закуска – баница или пържени домашни филийки. В 10:00 ч. влизаме във водата и ще обиколим онази част от язовира, която не сме успели предишния ден. Гребането е с продължителност 4 часа с почивките за снимки и отмора на брега. Около 15:00 часа излизаме. Товарим каяците и потегляме обратно към София като по пътя може да спрем да хапнем в някоя местна кръчма. Връщането в София е между 19:00 и 20:00 часа на МЕТРО – Цариградско шосе.

настаняване-палатки

Напишете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 за въпроси: +359 89 492 2014
Цена: 140.00 лв. Цена 140.00 лв. /човек

(Моля, изберете дата и час, преди да изберете броя хора)

Out of stock

× 140.00 лв. = 140.00 лв.
× 100.00 лв. = 0.00 лв.

Exceed the maximum number of people for this tour. The number of seats available is 10

X